Tv-spel – ett sant nöje i snabb utveckling

Tv-spel är en relativt modern företeelse och inte helt oväntat så skapades de första Tv-spelen i USA och året var 1972. Dessa första Tv-spel som lanserades var väldigt basic och hade inte särskilt många finesser eller någon imponerande grafik, men det var någonting nytt som hade fötts och i och med detta blev Tv-spelen ett nytt intresse att ägna sig åt på fritiden.

Idag är branschen inom Tv-spel redan väldigt stor och i dagsläget ses ingen avmattning, tvärtom. Precis som inom många andra områden har det skett en märkbar teknisk utveckling på Tv-spel och inte bara på spelen utan även på konsolerna och enheterna som måste användas för att du ska kunna spela ett Tv-spel.

På denna sidan finner du flera julklappstips som underlättar i julstressen!

Tv-spel och multimedia i samma box

När Tv-spelen lanserades på 70-talet i USA var det tvunget att använda en specifik enhet som kunde spela upp Tv-spelen. Det har funnits många aktörer på marknaden som har utvecklat boxar och enheter som ska användas för Tv-spel och många av dem har varit så kallade renodlade enheter för enbart Tv-spel. I takt med vår snabba tekniska utveckling finns det idag flertalet boxar och enheter för Tv-spel som har flera funktioner och som kan benämnas som multimediaspelare.

Lite enkelt förklarat kan man säga att multimediaspelare är mer eller mindre en komplett underhållningsbox där du kan spela Tv-spel, koppla upp dig mot internet, spela musik och se film. Denna typ av kompletta lösningar blir allt vanligare men du kan fortfarande köpa boxar och enheter som endast är till för Tv-spel.

Barn och Tv-spel

Det finns en uppsjö av Tv-spel att välja på och alla Tv-spel är indelade i kategorier för att du lättare ska hitta fram till vilka Tv-spel som du letar efter. Barn gillar oftast att spela Tv-spel och detta har tillverkarna anammat och detta avspeglar sig i de flesta butiker där du kan köpa Tv-spel. Många av tillverkarna av Tv-spel har satsat på ett pedagogiskt fokus och innehåll för barn, vilket gör att Tv-spelandet förenar nytta med nöje.

I kategorin Tv-spel för barn hittar du många Tv-spel som innehåller moment med att räkna och att läsa vilket ger barnen tillfälle att öva sig i matematik, att känna igen bokstäver och att kunna läsa en lättare text för att exempelvis förstå instruktioner och liknade. Tv-spelen som vänder sig till barn är oftast gjorda i glada färger och är så gott som alltid ackompanjerade med passande ljud och röster som hjälper till att skapa större inlevelse i spelet. Många av Tv-spelen går ut på att hitta skatter, jaga bovar och andra onda figurer och givetvis att samla poäng och att komma först i mål.

Flera av Tv-spelen för barn är utvecklade av kända företag som tagit vara på chansen att låta välkända seriefigurer och andra igenkännande karaktärer från den fiktiva världen få bli Tv-spelshjältar. Barn brukar älska att få vara med sina idoler och hjältar och från att ha lekt med dem som leksaker eller läst sagor om dem kan de nu faktiskt spela Tv-spel med dem. Dagens Tv-spel är gjorda av ytterst skarp och verklighetstrogen grafik och många gånger kan det vara svårt att se skillnad på Tv-spelsvärlden och den riktiga världen.

Tv-spel kan uppfylla fiktiva drömmar

Både killar och tjejer som gillar sport kan få sitt lystmäte stillat när de får vara nära sina favoritspelare. Det är kanske inte rimligt att tro att man någon gång ska få spela i samma lag som några av världens bästa fotbollsspelare men tack vare Tv-spelen kan du nu manövrera ditt favoritlag och göra så att det vinner igen och igen.

Det finns en rad olika sorters fotbollsspel att välja på och med avancerade konsoler och joysticks kan du styra spelarna i den riktigt som du själv vill men givetvis vara beredd på vad motståndarlaget har i sikte. När du har två konsoler eller hand-enheter kan du spela Tv-spel med din kompis och själv sätta ihop en spännande match hemma i vardagsrummet. Förutom fotbollsspel finns det en rad andra sporter att köpa som Tv-spel.

Vad sägs till exempel att slå en hole-in-one eller att komma först över mållinjen i Fomel1? Första gången man spelar ett Tv-spel kan det hända att du inte får de bästa poängen men precis som med allting annat ger övning färdighet.

Tv-spel ger fingerfärdighet

Att spela Tv-spel kräver mycket koncentration och en hel del fingerfärdighet för att kunna styra figurer, fordon och annat som tävlar på skärmen. Både barn och vuxna som spelar Tv-spel har goda chanser att öva upp sin fingerfärdighet och sin koncentration och dessa färdigheter kan också komma till nytta inom andra områden som till exempel skolan och på arbetsplatser. Många föräldrar bävar lite inför att barnen ska spela alldeles för mycket Tv-spel och precis som med mycket annat är lagom helt klart bäst.

Är det regnigt och trist utanför fönstret är Tv-spel en alldeles utmärkt avkoppling och omvänt kan det vara skönt att varva ner efter en intensiv dag genom att sätta sig framför datorn eller Tv:n för att spela sitt favorit-Tv-spel. Tv-spel finns i olika ålderskategorier och bör respekteras eftersom vissa Tv-spel innehåller en hel del våld och alltså inte är lämpliga för mindre barn och ungdomar. Precis som det låter på ordet Tv-spel så var dessa spel initialt tänkta att spelas på en TV.

Idag är det många som fortfarande spelar spelen på sin TV men det går oftast också väldigt bra att spela Tv-spelen på andra skärmar som till exempel datorskärm och surfplattor. Det är dock viktigt att du är uppmärksam på vilka systemkrav som Tv-spelet har så att det fungerar med din eller dina enheter. Alla Tv-spel är försedda med denna information vilket gör det enkelt att se om just det Tv-spel som du vill köpa är kompatibelt med din Tv och spelkonsol.

Jul med Tv-spel

Att ge bort ett eller flera Tv-spel i julklapp är oftast väldigt uppskattat. Både barn och vuxna gillar att mysa på julen och vad passar då bättre än att krypa upp i soffan och starta ett Tv-spel? Tv-spel är ett sant nöje som utmärkt förenar generationer. Både gammelmormor och femåringen kan mötas i en biljakt.

Ge bort ett Presentkort på Spel.

Har du ingen aning vad du ska ge till en 5 åring, 10 åring, 15 åring eller en 18+ åring i julklapp, då passar ett presentkort väldigt bra att ge bort, för då kan dem bestämma själv vilket spel dem vill köpa. Ett presentkort kan vara en enkel sak att ge bort om du inte vet vad du ska ge ditt barn, det underlättar också ditt sökande av vad du ska g

e till ett barn samt att ett presentkort undviker barnets besvikelse om han får ett spel som han redan har eller ett spel som han inte gillar.